Geplas!!

Geplaatst: 27/01/2009 in sport

Maandagavond,

Foto_gejat_bij_monique
Zo met onze duurloopjes op de maandagavond gebeurt het wel eens dat er sanitaire stop moet plaatsvinden. Daarbij is het wel duidelijk dat mannen het daarbij wat gemakkelijker hebben dan dames. Ook dat verschilt wel van vrouw tot vrouw. Het brengt mij op het volgende verhaal.
Het zal wel meer dan een jaar geleden zijn dat wij op maandag eens een duurloopje maakte. Die bewuste avond liep een moeder en haar dochter mee. Na een 10-tal km´s zei dochterlief tot haar moeder: “ik moet plassen”. Het simpele antwoord van moeder was: “dan ga je toch langs de kant zitten”!! Dit was niet de oplossing voor dochterlief. Naarmate de tijd verstreek werd de aandrang alsmaar groter. Met nog een km te gaan zouden ze met z’n tweetjes het tempo wat opvoeren om zo eerder terug te zijn. Helaas dit was tegen het zere been van haar blaas. Dochterlief vliegt achter een heg en plaste al bijna voor dat ze zat. Sterrenhemel
Tegelijkertijd activeerde zij ook een bewegingsmelder en zat in een mum van tijd in en zee van licht minsten 5000 watt halogeen en zette haar volledig in de schijnwerpers. Niettemin werd de plas afgemaakt,
De route die wij vanavond liepen was een rondje Odiliapeel langs Hemelrijk, ook nu stonden er duizenden sterren die zonder strooilicht veel beter zichtbaar zijn. Deze ronde was 500 m. meer dan die van vorige week en liepen  ruim 1′ korter. Het tempo lag nu net iets onder 6’/km.

Advertentie
reacties
 1. […] lenteavond Er vlogen tenminste een aantal jasjes uit. Tijdens een korte sanitaire stop kon ik het verhaal nog even vertellen van de jongedame die niet durfde te plassen onderweg. Een groot aantal kende het […]

 2. […] maar doorlopen is vaak ook geen optie. Ooit op een maandagavond overkwam dat een jonge loopster. Hilarisch destijds. Als er een stop is dan zie ook meteen meerdere lopers er gebruik van maken nu we toch […]

 3. Ronald schreef:

  hihi, dat is een bijzondere plasstop dan

 4. Claudia schreef:

  En stoppen lukt dan ook niet meer.

 5. natalie schreef:

  oei. t’zal je maar overkomen.

 6. John schreef:

  Hahahahaha, prachtig verhaal! Lopers klagen vaak over de sanitaire nood, onderschat het bij wielrenners niet. Die doen het gewoon fietsend…de details laat ik maar achterwege.

 7. Marc schreef:

  Ja, dan heb je eindelijk beslist en dan maak je zoiets mee.

 8. Ron schreef:

  LOL! We lagen ook wel weer even in een deuk!

 9. cremke schreef:

  Je zou er van gaan verschieten dat jullie toch nog eens een trage duurloop doen ook. Meestal gaat het over versnellingskes.

 10. Koen Martens schreef:

  Wanneer komt de eerste bestseller uit met loopverhalen.
  Want je heb er meer dan genoeg uit de oude doos.

 11. M@urice schreef:

  Geweldig verhaal! Als er weer iemand moet plassen kun je nu een leuk plekkie aanbevelen!

 12. Jacqueline schreef:

  Voordeel van lopen door de zeeuwse B-wegen met hogedruk. ZZZZZooooo stil op wat gekletter na.

 13. Hans schreef:

  When you gotta go, you gotta go.
  Desnoods in the spotlights.

 14. Wendy schreef:

  Ocharme da meisje, ik ben ook niet zo een wildplasser en probeer dus altijd met volledig lege blaas te vertrekken. Ik zou het alleszins niet willen meemaken!

 15. marina schreef:

  Heerlijk verhaal!

 16. anita schreef:

  Ja het is niet plezant als er een sanitaire stop moet gebeuren,maar als het dringend is en geen toiletten zijn moet er een andere oplossing gevonden worden.

 17. Rinus schreef:

  Altijd vervelend voor onze platzeikers en ik zou niet in hun schoenen willen hurken!.
  Groet Rinus.

 18. Danniëlle schreef:

  Leuk verhaal! Met hardlopen zweet ik er het er meestal uit, tot nu toe gaat dat goed. Zal met de marathon wel anders zijn.

 19. Pim schreef:

  Can you see the light?! (ik bedoel dan de sterren natuurlijk he!)

 20. Bart schreef:

  Dat had ik wel eens willen zien

 21. Yolanda schreef:

  Ja, voor “ons” hardlopers zouden er meer sanitaire voorzieningen moeten komen, zeker omdat wildplassen helemaal niet mag. Maar ja, als je moet …..

 22. Fred schreef:

  Ach, als het een bekende van Yvonne was kon hij het wel BILlijken (flauw, ik weet het…;-)

 23. Katrien schreef:

  Heel herkenbaar !! Bij volle maan 🙂

 24. Petra schreef:

  Het zal je maar gebeuren….even afkloppen. Loopvriendinnetje Yvonne heeft een soortgelijk verhaal….dacht dat ze veilig ‘zat’, maar er kwam een auto aan met groot licht aan en dat bleek ook nog een bekende te zijn!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.