Op schema!

Geplaatst: 25/01/2009 in sport

Zaterdagochtend,

Gladde_baan_2
Of er de duivel mee speelt!! Gisteren nog een hoop regen en wind dus de baan nat en dat is niet erg maar nou heeft water de eigenschap als het 0 graden wordt dat het bevriest. Ook nog niet erg als je wilt schaatsen maar als je wilt hardlopen op die baan is het wel te glad.
Dat is andermaal gewoon buiten in het park trainen. En als de training afgelopen is dan is de temperatuur ook weer zo hoog dat de gladheid ook weer over is. Pesten? Het zal wel niet maar even zo goed is het wel lastig.
Op het programma staat vandaag 1200-800-600-400-600-800-1200 m met 200 pauze. Het wordt nu een rondje(vierkantje) in het park. 2 rondjes,1.5 rondje, 1 rondje, 0.5 rondje en weer terug. De rust in dit geval een zijde van het vierkant. Er formeerde zich aardige groepjes die hun rondjes zeer sterk draaiden. Toch uiteindelijk een training die er zijn mocht. Voor mij nog niet het einde van de training.

Zaterdagmiddag,

Op mijn schema voor Rotterdam staat 12 km in DL3 tempo in mijn geval tussen 4’30" en 4’45". Nou wil het geval dat Jeroen en Geert ook nog aan de bak moesten. Met drietjes gezelliger dan alleen. Zij wilden voor een dik uur in een DL2 tempo en snelheidswissel van 3 keer 5′. Hun snelheid ligt iets hoger dus bijna een copie van mijn training. Het loopt heerlijk zo in een iets hogere versnelling. De lengte van ons parcours was 13.2 km en daar deden we precies 1:05′ over.
Onderweg nog lang gekletst over de continumeting van Geert zijn bloed. Zijn waardes vandaag waren erg goed te noemen. Maar hij kan er eigenlijk geen peil op trekken. Een continumeting zou niet alleen voor het lopen maar ook voor zijn dagelijks werk een enorme aanwinst zijn. De vraag dient zich nu aan, komt hij er voor in aanmerking? Particuliere aanschaf te duur. Goeie trainingsdag en nu op weg naar morgen. Mooi op schema!!

Zondagmorgen,

Flyer_atb_tocht_2009_3
In de woensdageditie van het Udens Weekblad las ik het al. Zondag, vandaag dus, een grote MTB-toertocht. Voor mij het signaal om de training daarop aan te passen. Niet de gebruikelijke fartlek-training maar een duurloop met wat opdrachten erin. Het inlopen gaat al wat verder dan normaal om de drukte te ontwijken. Blijft er toch wat minder tijd over om de kern te draaien. Vandaag lopen we in 3 groepjes 20 min heen met iedere 5 min. een tandje erbij. Dan keren en terug beginnen op het aanvangstempo. De terugweg maken we langer en doen dan 30 min. Dus hier komen nog 2 extra versnellingen bij. Een mooi ijkpunt is het vertrekpunt dat we op de terugweg voorbij lopen als het goed is dan begint hier de voorlaatste versnelling. Aardig tempo wordt het in de laatste 5 min. De middelste groep waarin ik vandaag liep bleef tot de laatste 2 min intact. Toen moesten er een paar mensen af. Eindigen we iets korter bij huis. Nog een stukje nazorg en dan naar de thee. Alles bijeen een afstand gelopen van om en nabij 13 km. Afstand net als gisteren nu wel een stuk langzamer.

Advertentie
reacties
 1. Yolanda schreef:

  en het houdt nog altijd niet op met vriezen, maar ik vind het prettiger dan al die regen.

 2. Gert schreef:

  Even wat tijd uitgetrokken om wat bij te lezen op jou leuke blog. Wederom watleuke trainingsideetjes genoteerd! Ook in de nabijheid van Mechelen was het zondagmorgen spekglad, maar wel o zo mooi en aangenaam onder een stralende, edoch koude winterzon.

 3. Katrien schreef:

  Ja Tiny in de winter houden ze zelfs jou niet van de training , keihard !! knap getraind heel de week lang !

 4. Astrid schreef:

  Even een dipje op het werk, dus weer even neuzen op je blog. Leuk!! Ik kan overigens ontzettend genieten van je krabbels op mijn Hyves. Wat een COACH !

 5. Pim schreef:

  Hier in de Eurpooort geen gladdigheid op de wegen. Maar misschien was ik wel te laat wakker…

 6. Claudia schreef:

  Weer een mooi aantal kilometers gelopen, maar zaterdag was wel super natuurlijk met de kou en de zon.

 7. anita schreef:

  Ja Tiny je hebt terug mooi getraind,al was het glad je hebt terug je plan kunnen trekken en iets anders kunnen geven.

 8. Jacqueline schreef:

  Petje af Tiny, mooi trainingsweekend. In Breda was de baan zondagochtend ook spekglad. Gelukkig deed de zon snel zijn werk.

 9. Pieter de Boer schreef:

  Ik had toch de schaatsen onder gebonden op de baan.. 🙂

 10. Bart schreef:

  Zeer knappe trainingen Tiny helaas was de ijzel terug van weg geweest

 11. hans schreef:

  super Tiny zoveel trainingen…en mooi dl3

 12. natalie schreef:

  Knap trainings weekend achter de rug Tiny.

 13. Maurice die mening was ik ook toe bedeeld.

 14. Mo schreef:

  Twee keer per dag trainen dat is knap. Met mijn werk dat lukt mij niet en niet schaatsen op de baan maar hardlopen.
  Groet Mo

 15. M@urice schreef:

  Als die zaterdagochtendtraining nou wat later was begonnen had je geen last van de gladheid gehad …..

 16. John schreef:

  3 trainingen in een weekend, daar buig ik diep voor (en doe niet meer). Knap hoor Tiny! En vandaag was het wel topweer..niet dan?

 17. Wendy schreef:

  2 keer per dag trainen, dat begint al wat naar prof te ruiken! Altijd heel leuk jouw verslagjes!! En jammergenoeg ook zo motiverend, ik moet nog 6 dagen op mijn tanden bijten :-).
  Grt

 18. Bjorn Paree schreef:

  Dat was weer een mooi weekend !

 19. Danniëlle schreef:

  Wow, 2x op een dag trainen, dat lukt mij dus echt niet. Vanochtend was het trouwens ook erg glad om en nabij de hei hier.
  Las net trouwens een verontrustend bericht op Nu.nl over Uden, http://tinyurl.com/aczex2

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.