Fietsbrug als heuvel!

Geplaatst: 28/10/2014 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Een foto van 7^^loop van 2004. Ouder geworden? Lijkt van niet

Een foto van de 7^^loop 2004. Ouder geworden? Lijkt van niet. 1:05’25”

Tussen alle najaarsmarathons zit de Zevenheuvelenloop zo maar ergens tussen. Zeker bij onze club, Nijmegen is op redelijk korte afstand, is hieraan deelnemen erg populair. In de voorbereiding en weg er naar toe zie je dan ook best een aantal groepjes lopers die in deze weken afspraken maken om op zaterdag of zondag daar ter plaatse een verkenningstraining te gaan doen. Ze spreken een verzamelpunt af en lopen in elk geval een groot gedeelte van de route. Daarna is het de goeie gewoonte om te “evalueren” bij een bakje koffie met iets lekkers erbij. Ik hoor er vaak erg enthousiaste verhalen over. Het evalueren duurt wel eens langer dan de tijd die men liep.
Kijk da’s nou gericht naar een wedstrijd toe werken.

Maar iets soortgelijks doen we op de maandagavond duurloop ook wel. Ik kies dan een route met één of meerdere viaducten erin. Zit er maar eentje in dan kun je net zo gemakkelijk een paar keer heen en weer lopen. De hellingen van een viaduct zijn dan misschien wel iets minder lang maar loop je dat op een stevig tempo naar boven werkt dat prima als heuveltraining. In elk geval ga je het naar boven lopen technisch je eigen maken. Meestal is de hellingshoek ook niet zo groot dat  je hele looptechniek er van onderuit gaat. Het is ook niet zo steil dat je compleet voorover tegen de helling aan moet gaan hangen. Rechtop blijven en je passen wat aanpassen( iets korter en een hoger ritme) is het devies.

Dat deden wij gisteravond in ons duurloopje. Twee keer op en neer met de stukken die naar boven gingen op tempo en op een rustig tempo naar beneden. Erg grappig om de reacties van sommige fietsers te zien als ze door een loper worden ingehaald en de verbazing is nog groter als dat dan ook nog een loopster is.

1:15′  onderweg geweest over bijna 12 km. Zo is het niet erg om op het asfalt te lopen. De tijd vloog tenminste voorbij. Volgende week zal er weer zo’n soortgelijke training zijn maar of ik dan zelf meeloop dat zal wel enigszins afhangen van hoeveel kruim me de Berenloop heeft gekost. Nu nog twee korte trainingen, morgen een baantraining verzorgen en donderdagmorgen nog een uurtje loslopen en dan op zaterdagmorgen vroeg op weg naar Terschelling. Ik kijk er naar uit.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Zelf ben ik ook een fan van op- en afritten zoals ik kunstmatige heuvels noem. Even uitdaging in je training. Veel plezier daar bij de Berenloop.

    Groetjes,

    Dorothe

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.