Weblogloop of gewoon trainingsloop?

Geplaatst: 09/11/2013 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmiddag,

Mooie groep

Mooie groep

In het voorjaar van 2009 was er een duo, Jacqueline en Dannielle, die samen de marathon van Rotterdam wild lopen. Maar een training samen dat was er nog niet van gekomen. Zodoende werd er op hun beider weblogs de vraag gesteld  wie er een loopje zou kunnen organiseren van een 30 km dat precies in hun voorbereiding paste. De toespelingen en de hints waren zo overduidelijk dat ze graag hadden dat of Maurice in Eindhoven of ik dat in Uden zou organiseren. Hun reistijd was dan nagenoeg gelijk.
In samenspel met Maurice heb ik destijds die handschoen opgepakt. Uiteindelijk liep Petra, Maria,Ron en Jeroen ook mee. Maurice was fotograaf van dienst. Dat loopje van 30 km werd uiteindelijk zo’n succes dat het sindsdien ieder jaar weer heeft plaatsgevonden. Steeds onder wisselende omstandigheden en wisselend van grootte en samenstelling

Ook het komende jaar wil ik die weer organiseren. We hebben het steeds een weblogloop genoemd maar ik denk dat dat een door de tijd een achterhaalde term is. Laten we het gewoon een trainingsloop of een marathon voorbereidingsloop noemen.

stukje naar boven!

stukje naar boven!

Hoe gaan we dat doen. Zoals gebruikelijk is het een loop van ongeveer 30 km met een paar stukken asfalt maar het overgrote deel van de route over en door ons natuurgebied. De totale afstand delen we op in 2 stukken van ongeveer 15 km. Daarom is het heel goed mogelijk om of het eerste of het tweede gedeelte mee te lopen. Van het rustpunt naar huis daar wordt voor gezorgd evenals om op het rustpunt te kunnen instappen. Het verzamelpunt is afhankelijk van de groepsgrootte(minder dan 10 man) bij mij thuis en anders bij De Keien Atletiek. En of nu de start bij mij plaatsvindt of bij De Keien Atletiek er is na afloop altijd wel iets te eten en te drinken.

Het komende jaar is deze loop op zondag 23 februari en je bent welkom vanaf 11.00 u doen dan eerst een bakkie en rond de klok van 12.00 u gaan we op stap. Er wordt op een rustig tempo gelopen en de minst snelle is de tempobepalende factor. Als er snellere lopers bij zijn kunnen altijd een eind vooruitlopen en weer keren om de rest op te halen.  Als je mee wilt lopen, je hoeft niet persé een blogger te zijn, vul je gewoon even het formulier in dat je mee wilt doen.
En ik snap ook wel dat het nog in een vroeg stadium is maar de praktijk wijst uit dat als je dat niet doet bijna iedereen zijn of haar planning al rond heeft.

Advertentie
reacties
 1. […] lichaam heeft. Mocht je al weer plannen hebben om aan een voorjaarsevenement mee te doen zou je deze als duurloop in je programma kunnen opnemen. Het komende jaar dus op zondag 22 februari. […]

 2. Ron schreef:

  Ja, dat waren mooie loopjes die weblog lopen her en der in het land. Leuk die bloggende hardlopers eens live te zien! Maar helaas, ik zal er de 23ste niet bij zijn. Moet werken die zondag. Zou wel mooi gepast hebben want de Rotterdam Marathon staat voor de deur! NU op naar de 28 km duurloop! Fijn weekend en geniet de 23ste!

 3. […] een duurloop van 3 uur. Ik realiseerde me dat het de voorlaatste was voor de Sallandtrail. Nu op zondag 23 februari nog eentje van 30 km en dan zitten de trainingen er al weer op en moet het maar gaan gebeuren. Ik […]

 4. […] Sallandtrail. Veel langer zullen mijn duurlopen op weg daar naar toe ook niet worden. Misschien op 23 februari in tijd maar niet zozeer in […]

 5. […] mijn lange duurloop maar eens besteden aan het nalopen van de weblog/trainingsloop van 23 februari. Dan weet ik tenminste of het rondje te belopen is en ik maak meteen mijn eerste […]

 6. […] de trainingsloop kun je jezelf nog tot eind januari […]

 7. fred schreef:

  Hoi Tiny, ik heb het formulier inmiddels ingevuld en verzonden. Wel hou ik een kleine slag om de arm (been liever gezegd) want ik heb nog steeds last van ichsias aan het linkerbeen. Momenteel kan ik wel wandelen maar niet hardlopen. Het gaat echter elke dag ietsje beter dus hoop eind deze week mijn eerste voorzichtige loopje sinds anderhalve week te volbrengen…

 8. John schreef:

  Deze wil ik dit jaar niet missen! Het formulier is dus ingevuld.
  Indien mijn wederhelft er toch bij wil zijn, zal ik het formulier op haar naam alsnog invullen. Ik kijk er naar uit.

 9. Marco Bijl schreef:

  Hoera..ik loop ook mee! Prima als voorbereiding voor Rotterdam Marathon. Hoop alleen niet dat ik “Groeten uit Schoorl” nog in de benen heb.. maar goed we gaan ervoor. Tot dan. Groetjes Marco

 10. […] om het eerste half jaar van 2014 door te komen en daarna zien we wel weer verder. Eerst gaan we op 23 februari proberen er in Uden een mooi loopje van 30 km proberen te maken. je kunt er hier over lezen en […]

 11. Fred schreef:

  Ik had het al in mijn agenda gezet!

 12. ruud schreef:

  Ha Tiny
  Heb het op de kalender gezet.
  Ben er in principe opnieuw graag bij

 13. […] Weblogloop of gewoon trainingsloop? […]

 14. patrician46 schreef:

  Leuk idee!!! Maar 30 km ga ik echt nog niet redden… Wie weet in de toekomst een keer…

 15. Jacqueline schreef:

  Aaaah wat jammer dat ik op 23 februari al de Trail by the sea loop. Wat leuk om terug te lezen hoe deze loop in het mooie Uden ooit begonnen is.

 16. Ruth schreef:

  ik kom zeker en breng misschien zelfs loopmaatje Heidi mee! 🙂

 17. Deborah Hamar schreef:

  Wat leuk dat jullie dit al zo lang organiseren.
  Succes met de voorbereidingen.

 18. djaktief schreef:

  Ik plan hem gelijk in Tiny, maar er zijn nog wat dingen die roet in het eten kunnen gooien. Je hoort nog verder.

  Groetjes,

  Dorothé

 19. Esther schreef:

  Ik denk dat dit loopje heel goed in mijn schema naar Parijs past? Zal aan mijn trainer vragen of ik mee mag 🙂

 20. ines schreef:

  gezellig!!!! ga effe in agenda kijken of me dat gaat lukken!

 21. Bjorn Paree schreef:

  Leuk ! Ik weet nog niet precies of het past. Dus onder voorbehoud van wijzigingen ben ik er bij.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.